Mosselen Oesters en kreeften van Neeltje Jans

 

Bij ons kunt u dagelijks terecht voor verse Mosselen ,Kreeften en Oesters. Hieronder vindt u een overzicht van wat wij u allemaal kunnen aanbieden......

    

Mosselen super per kilo bak

Mosselen Imperial per kilo bak
Mosselen goudmerk per kilo bak
Platte Oesters klein per stuk
Platte Oesters medium per stuk
Platte Oesters groot per stuk
Creuse Oesters klein per stuk
Creuse Oesters medium per stuk
Creuse Oesters groot per stuk
Oesterpakket Dingemans 
Oesterproeverij Dingemans
Venusschelpen netje van een kilo
Alikruiken middel netje van een kilo
Dagverse kreeft Can. 450-500 gram
Dagverse kreeft Can. 500-600 gram
Dagverse kreeft Can. 600-700 gram
Dagverse kreeft vers gekookt en gehalveerd

 

 

 


 

Amandelschelp
 

De Amandelschelp is mooi rond van vorm en heeft een dikke schelp met relatief veel vlees. Het vlees in de schelp is stevig en goed van smaak. Na opening direct geschikt voor bereiding c.q. consumptie. 

 

Venusschelp

De Witte Venusschelp is levend bij aankoop en bevat een normale hoeveelheid water. Ze moeten indien openstaand adequaat reageren op bekloppingen en de schelp op eigen kracht geheel of gedeeltelijk kunnen sluiten. Na opening direct geschikt voor bereiding c.q. consumptie.

 

Sint Jacobsschelp

De St. Jacobsschelp heeft min of meer gelijkzijdige driehoekige vorm met brede ongeveer 15 radiaire golvende hoofdribben. De hoofdribben zijn gescheiden van elkaar door tussenribben die even breed zijn als de hoofdribben zelf. Schelpen kunnen geel, zalm rosé, rood en bruin van kleur zijn, ook komen exemplaren voor met gevlamde kleurpatronen.

 

Vongole

De vongole is levend bij aankoop en bevat een normale hoeveelheid water. Ze moeten indien openstaand adequaat reageren op bekloppingen en de schelp op eigen kracht geheel of gedeeltelijk kunnen sluiten. Na opening direct geschikt voor bereiding c.q. consumptie. De vongole is een zeer veelzijdige vis en heerlijk door diverse gerechten als pasta, wokmaaltijden en in de soep.
 

 

Behalve dat schaal-en schelpdieren gezond zijn, zijn ze natuurlijk vooral erg lekker. Met een pan verse mosselen, van een schaal heerlijke oesters, zet u een echt feestje op tafel. Met de volgende recepten kunt u snel aan het om een succesvolle maaltijd op tafel te zetten.

Basisrecept Oesters: 

12 van de Zeeuwse  oesters

Peper uit de molen, Citroën, 1 gesnipperde ui, wijn-of frambozenazijn, eventueel wat suiker

En de Zeeuwse platte oesters zijn rauw een heerlijke Traktatie, gewoon met wat peper uit de molen en Citroen van met wat wijn-van frambozenazijn vermengd met wat gesnipperde ui, waarvan u Enkele theelepeltjes over de oesters sprenkelt. Eventueel mengt u er nog wat suiker bij voor een iets mildere vinaigrette.

Oesters met soja, Korien ander Limoen - Voorgerecht:

Meng 150 ml Japanse sojasaus met het sap van een kleine sappige Limoen, een paar druppels Tabasco, Een paar druppels gembersiroop en een paar takjes fijngehakte verse koriander (genoeg voor ca. .. .. .. .. 48 oesters). Maak per persoon 6 Neeltje Jans oesters open, laat een gedeelte van het vocht uit de schelpen lopen.

 

Besprenkel de oesters met de soja dressing (of geef deze er apart bij, ontmoet Zodat het zelf over de oesters kan scheppen). Garneer eventueel met blaadjes koriander en flinterdunne reepjes rode Peper sterven een paar uur in ruim azijn hebben gelegen (Waardoor ze niet meer heet zijn).

 

Gebakken oesters met balsamico-dressing - Voorgerecht:

 

Maak per persoon 6 grote oesters (nr.1) open en haal ze uit de schelp.

Leg de holle schelpen op grote borden en vul ze met wat gemengde sla. Voor onderstaande Hoeveelheden gaan we uit van 24 oesters. Meng 4 eetlepels rijstmeel met wat zout. Bak 1 fijngehakt sjalotje in milde, extra vergine olijfolie een minuut op hoog vuur. Zet het vuur uit. Voeg toe: 1 eetlepel kleine kappertjes (zonder vocht), 6 eetlepels balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie.

 

Dep de oesters droog en wentel ze door het rijstmeel. Bak ze een minuutje in een diepe laag hete (zonnebloem) olie. Even laten uitlekken en op de salade in de schelpen serveren, met wat van de warme dressing erover en versgemalen peper.

  

 

Bestellen Kunt U in van de winkel per telefoon  klik hier