De dorade komt voor in de Middellandse zee en wordt gekweekt in Griekenland, Spanje en Italie. Er bestaat ook de gekweekte roze variant van, dit visvlees is iets losser van structuur.

 

  

Het Vaalservishuis  Openingstijden

 

 

 Maandag

 Gesloten
 Dinsdag

 8.00-18.00u.

 Woensdag 8.00-18.00u.
 Donderdag 8.00-18.00u.

 Vrijdag

 8.00-18.00u.
 Zaterdag 8.00-16.00u.

  Wist u dat : 

 

Verschil tussen “gewone” haring en Hollandse Nieuwe……? 

Ieder jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus.In de maanden mei en juni heeft de haring voldoende vet opgebouwd maar nog geen hom of kuit. Haring kan bij mooi weer echter in een paar dagen tijd zijn vetgehalte snel opbouwen.

Vissers houden de weersomstandigheden en temperatuur dan ook nauwlettend in de gaten. Veel zon betekent veel voedsel en dat doet de haring goed. 

 

De Hollandse Nieuwe is de eerste haring die weer wordt gevangen,meestal afhankelijk van de weersomstandigheden,vanaf half mei. Zodra de haring minimaal 16 procent vet bevat, mag hij als Hollandse Nieuwe op de markt verschijnen.

 

Om zo te mogen heten ,moet de haring bovendien op de traditionele Hollandse manier gekaakt ,gerijpt, gezouten, en gefileerd zijn, Zo wordt Hollandse Nieuwe niet aan de wal gekaakt, zoals bijvoorbeeld bij de Deense en de Noorse haring het geval is, maar aan boord. Het kaken direct na de vangst staat garant voor een bijzondere kwaliteit………………………